BİONTECH ve SİNOVAC Aşıları İlimizde Yapılmaya Devam Ediyor.
14 Nisan 2021

BİONTECH ve SİNOVAC Aşıları İlimizde Yapılmaya Devam Ediyor.

Değerli vatandaşlarımız ;

Pandemi ile mücadele kapsamında ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de aşılama çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Ülkemizde Covid-19 bağışıklama çalışmalarında Biontech ve Sinovac aşıları yapılmaya devam etmekte ; ilimizde de her iki aşının uygulaması yapılabilmektedir.

Biontech (Alman) aşısı Tokat Devlet Hastanesi’nde uygulanabilmekte ve ALO 182 / MHRS/E-DEVLET sistemleri üzerinden randevu alınarak yapılmaktadır.

Sinovac (Çin) aşısı ise ilimizde tüm sağlık kuruluşlarında (tüm hastaneler , aile sağlığı merkezleri ) yapılmaktadır.

Aşı ; bağışıklığın oluşması ve pandeminin kontrol altına alınması açısından büyük önem arz etmektedir.
Aşı önceliği bulunan vatandaşlarımızın tercih ettiği aşıyı , ilgili sağlık kuruluşlarından randevu alarak yaptırması gerekmektedir.

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü

d0262ae6-a4cf-46b7-aa3a-c25d5dbceca5.jpg